Ételek Á tól Z-ig .Receptek és egyéb édeségek.
Mindent megtalálhacc ezen az oldalon ami az ételekkel és egészségel kapcsolatos.
MENÜ
Hozzávalók a húshoz: 750 g sertés hús (hasa), 1 evőkanál ötfűszer keverék, 1 teáskanál só
Elkészítés: Hagyjuk a sertéshúst a hűtőben, hogy megszáradjon. Szedjük le a zsírréteg egy részét, ha gondoljuk, majd metsszük be a húst, hogy jól át tudjon sülni, majd rakjuk be a sütőbe és süssük 160°C -on 2,5 órán keresztül, majd hagyjuk állni 20 percet tálalás előtt.
Köret hozzávalók: A saláta: 3 db nagy sárgarépa reszelve, 1/2 fél reszelt káposzta, 1 db nagyobb finomra vágott chili, 1 marék friss koriander levél, 4 evőkanál ecetes gyömbér,
A pác: 40 ml borecet, 3 evőkanál halszósz, 1 teáskanál darált fokhagyma, 1 teáskanál darált gyömbér
Elkészítése: Hagyjuk a salátát a pácban legalább egy órára, majd a bemetszett kész sertéssült tetejére helyezzük rá.

További információk

Elkészítési idő:2 óra +

Ötfűszeres sült sertés zöldség körettel

_______________________________________________________________________________________

Hozzávalók

30 dkg liszt, 4 evõkanál olaj, 1 teáskanál só, fél csomag sütõpor + langyos víz

Tortilla recept

A víz kivételéve a többi hozzávalót egy tálba rakjuk, összekavarjuk, majd a langyos vizet fokozatosan adagoljuk hozzá, addig amíg puha, ruganyos, DE nem ragadós tésztát kapunk. Olyan állagra van szükségünk, amit anélkül lehet kinyújtani, hogy kellene alá liszt.

Ha ez kész, 15 percig pihentetjük, majd 6 golyót formálunk belõle és gyúrólapon nagyon vékonyra nyújtjuk. (szinte átlátszó legyen)

A lapokat felforrósított wokban vagy serpenyõben olaj nélkül kisütjük. Pár perc az egész, nagyon hamar sül, szinte fehér marad a tészta, csak néhány barna pötty jelenik meg rajta. Nem szabad túlsütni, mert akkor törni fog. A hõ hatására egy kicsit összébb fog ugrani, zsugorodni- ez természetes.

Ha kész, töltjük, úgy, hogy félbehajtjuk vagy tölcsért formázunk belõle.

Töltelék: tulajdonképpen bármi lehet- maradék sült hús, rántott hús felkockácva, csirkefasírt (az uramnál ez volt a nyerõ), gomba, paradicsom, paprika, uborka, saláta de tényleg bármi más amit szeretünk.

Hozzá jöhet majonéz, ketchup, chilli szósz, édes-savanyú mártás, salsa szósz stb.

salsa szósz

2 paradicsom 
1 hagyma
1 kicsi konzerv paradicsompüré 
2 gerezd fokhagyma 
cukor, só, kakukkfû, koriander, chillipaprikapor vagy ha nincs csípõs piros arany

A paradicsomot összevágjuk, a hagymával együtt apróra és feltesszük õket kevés olajon párolódni, addig amíg szinte homogén masszát kapunk. (ledarálhatjuk elõtte a paradicsomot vagy turmixolhatjuk a kész pépet), hozzárakjuk az ízesítõket, fõ, hogy kicsit csípõs legyen (ízlés szerint), majd kis tálkában tálaljuk.

Tortilla

__________________________________________________________________________________________

Ez egy hagyományos és nagyon népszerű édesség Amerikában. A tűbortűz felett sütögetett pillecukor továbbfejlesztett változata. Nagyon népszerű a gyerekek körében köszönhetően annak, hogy nagyon ropogós, nagyon csokis és nagyon ragacsos.

Hozzávalók:

Graham keksz
Tejcsokoládé
Pillecukor

Elkészítés:

Előkészítünk két kekszet, az egyikre rakunk 2 kocka csokit. A pillecukrot nyársra tűzve aranybarnára sütjük, gyorsan rárakjuk az előkészített kekszre, ráborítjuk a keksz másik felét és kihúzzuk a nyársat.
SMore - csokis keksz pillecukorral nyárson sütve
_________________________________________________________________________________________

Tepsis ragu

Hozzávalók:1 kg marhalábszár,esetleg comb,2 hagyma,4 ek olaj,25 dkg gomba,3-4 drb sárgarépa,1 tk bors, só, babérlevél,1 ág rozmaring,1/2 l sör,esetleg kevés víz. A húst sózzuk,borsozzuk és olajon hirtelen elősütjük. Hozzáadjuk a felvágott gombát a sárgarépát felvágva,nagyobb darabokra vágott hagymát,felöntjük a sörrel,lefedve sütőben kb 3 órát sütjük. Gombóc: 40 dkg főtt,áttört burgonya,10 dkg liszt,petrezselyem,só.Ezeket összedolgozzuk,gombócokat készítünk és a húshoz rakjuk, tovább sütjük kb. 15-20 percig.

Tepsis ragu

__________________________________________________________________________________________

Tejszínes rakott krumpli

Hozzávalók:1,5 kg krumpli,kolbász,4 tojás,só,bors,majoranna,kevés mustár,2 doboz kis tejföl,1 kis doboz főzőtejszín. A krumplit és a tojást megfőzzük. A krumplit úgy vágom össze,mintha krumpli salátát készítenék,apróra. A krumplit sózom,olajozom és átkeverem,majd a felét a tepsibe simítom,erre jön a felvágott kolbász,szintén apróra vágott tojás(mint a krumpli)és végül a maradék krumpli. A főzőtejszínbe borsot,majorannát keverek és ráöntöm a krumplira. A 2 doboz savanyú tejfölt ízesítem,pici sóval,borssal,majorannával,kevés mustárral és rásimítom a krumpli tetejére. Előmelegített sütőben készre sütöm.

Nagyi rakott krumplija

_______________________________________________________________________________________

Rakott sült hal

Hozzávalók:halfilé, rizs, hagyma, curry, chili, só, bors, babérlevél, koriander, fahéj, reszelt sajt, ketchup. A halat sózzuk borsozzuk, és elősütjük. A hagymát megfonnyasztjuk, és hozzá adjuk a rizst, fűszerezzük, majd megfőzzük(babérlevél, fahéj, curry fűszer, só, koriander). Jénai tálba egy réteg rizs, hal, reszelt sajt, ketchup,addig ismételjük, míg el nem fogy.A tetejére reszelt sajtot szórunk,ketchuppal berácsozzuk, és megsütjük.

__________________________________________________________________________________________

Lecsós halszelet

Hagyományos módon lecsót készítünk.A halszeleteket a kész lecsóra rakjuk.Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, petrezselyemmel meghintjük, és fedő alatt készre pároljuk.

________________________________________________________________________________________

 

 

 


Szavazás

Teccnek az edigi receptek?
Nemtecnek és nefáradj vele nemérnek semit.
Tecnek csak még kevés.
NEM.
IGEN.
IGEN. Nagyon tecnek köszike.
Asztali nézet