Ételek Á tól Z-ig .Receptek és egyéb édeségek.
Mindent megtalálhacc ezen az oldalon ami az ételekkel és egészségel kapcsolatos.
MENÜ

Gyros öntet recept

 

Hozzávalók:
tejföl, grill fűszersó,fokhagyma granulátum,tzaziki por,mustár,ételízesítő,bors,kapor

Elkészítés:
Mindíg a fogyasztás előtt 12-24 órával hamarabb készítem,hogy az ízzek össze érjenek.
Az arányok a tejfől mennyiségétől függ.
Folyamatossan kostólgetom.Ezért nem tudok arányokat írni.Hól erősebbre,hol mustárosabbra készítem a hústól függ.

Tanácsok:
Legyél bátor és sikerűlni fog:))

Elkészítési idő: 10 perc

_______________________________________________________________________________________

Görög saláta recept

Hozzávalók:
Hozzávalók 4 személyre:

1 fej fodros saláta (vagy fél fej saláta)
1 kígyóuborka
2 paradicsom
3 szem retek (vagy 1 kaliforniai paprika)
1 fej édeshagyma vagy lilahagyma
8 szem kimagvazott olívabogyó
15 dkg sportsajt, vagy salátasajt (nem sós!)
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál almaecet, vagy piros borecet
fél csomag petrezselyem
2 gerezd fokhagyma (elhagyható)
oregánó, bazsalikom
nátriumszegény só
fehérbors

Elkészítés:
A salátát leveleire bontjuk, megmossuk, megszárítjuk, és falatnyi darabokra tépve kibéleljük vele a salátástálat. Az uborkát és a retket karikákra szeljük vagy felkockázzuk. A megtisztított hagymát felszeleteljük (a paprikát 2 cm-es négyzetekre vágjuk). A paradicsomot négybe vágjuk, majd felszeleteljük. Az uborkát a retekkel, a paradicsommal, a hagymával és az olajbogyóval összekeverve a salátára halmozzuk, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel, majd a fetasajtot 1 cm-es kockákra vágjuk, és a salátára tesszük. Az olajat az ecettel, a fokhagymával, az oregánóval és a bazsalikommal összekeverjük, pici sóval és borssal ízesítjük, majd a salátára öntjük.

Elkészítési idő: 30 perc

_____________________________________________________________________________________

Serpenyős gyros görög salátával recept

Hozzávalók:

• A gyroshoz:
• személyenként kb. 20 dkg marha-, pulyka- vagy csirkehús - aktuális hangulatunknak megfelelően
• gyros fűszerkeverék
• kevés olívaolaj
• A salátához:
• paradicsom
• paprika
• uborka
• olívabogyó
• zöldhagyma
• esetleg lilahagyma
• feta sajt

Elkészítés:
A húst felcsíkozom és beleforgatom az olajjal összekevert fűszer-pácba, majd állni hagyom. Amíg a hús pácolódik, megcsinálom a salátát: felkockázom-csíkozom-karikázom a zöldségeket és a sajtot, majd jól összekeverem az egészet. Ha kész a saláta, szinte pirosra sütöm a húst, és ha elérte a megfelelő színt, tálalom is.

Tanácsok:
Megjegyzés:
Mivel a hozzávalók beleférnek a 90 napos kúra protein-napjába, így húsnapon is kitűnő eledel. Ráadásul a nem fogyókúrázó barátaink is nagyon szeretik! :)

______________________________________________________________________________________

Karfiol saláta recept

Hozzávalók:
1 nagy karfiol
50 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, zeller, fehérrépa, karalábé)
30 dkg gépsonka
1 nagy pohár tejföl
reszelt sajt
kevés petrezselyemzöld
só, bors

Elkészítés:
Megtisztítjuk a zöldségeket és egészben, sós- vagy ételízesítővel elkavart vízben majdnem készre főzzük. Ezt követően hozzáadjuk az alaposan megmosott, rózsáira szedett karfiolt is, majd együtt készre főzzük. Leszűrjük a zöldségeket, hagyjuk kihűlni, kis kockákra vágjuk és elkavarjuk a karfiollal.
Sózzuk, borsozzuk a tejfölt, kavarjuk bele a kis darabokra vágott gépsonkát és a finomra vágott petrezselyemzöldet. A zöldségeket halmozzuk egy tálba és öntsük le tejfölös keverékkel.

Tanácsok:
Pirítós kenyérrel és reszelt sajttal megszórva kínáljuk.

Elkészítési idő: 35 perc

_______________________________________________________________________________________

Karamell öntet salátára recept

Hozzávalók:
15 dkg barnacukor
2 teáskanál víz
1 dl tejszín
csipet só

Elkészítés:
A cukrot a vízzel egy lábosban folyamatosan kevergetve olvasszuk fel és karamellizáljuk. A tejszínt forrósítsuk fel és adjuk óvatosan a sóval együtt a cukorhoz, kevergetve főzzük pár percig, illetve amíg kívánt sűrűségű nem lesz a karamell.

Tanácsok:
Melegen sütik díszítéséhez kiváló, hidegen öntetként használható, de a mennyiség emelésével tölteléknek is jó.

________________________________________________________________________________________

Medvehagymás saláta recept

Hozzávalók:
4-5 levél fejes-, vagy jégsaláta
10-12 levél medvehagyma

salátaléhez:

fél liter víz
3 mokkáskanál só
3 evőkanál cukor
4 evőkanál 10 %-os ecet

Elkészítés:
A salátaleveleket és a medvehagyma leveleket is megmossuk, majd kb. egyforma szeletekre vágjuk.
A vízbe beletesszük a sót, a cukrot, az ecetet.
Tálalás előtt ebbe tesszük bele az összevágott medvehagymát és a salátát, majd salátás tálra szedve tálaljuk.

__________________________________________________________________________________________

Almás-hagymás saláta recept

Hozzávalók:
egészséges, inkább savanykás alma
lilahagyma
trappista sajt
tartáros öntet
dió

Elkészítés:
Az almát megtisztítom, negyedelem, majd a magházat kivágom, de a héját rajta hagyom. Éles késsel vékony cikkeket vágok, amiket rögtön a kiszemelt tálba helyezek körkörösen, ízlésesen elrendezve. Az almacikkekre vékony karikára szeletelt lilahagymát rakok, 3-4 evőkanál tartáros öntetet locsolok, és meghintem reszelt sajttal. A sorrendet betartva addig ismétlem a műveletet, amíg a tálam engedi. A végén vastagon beterítem reszelt sajttal és egészséges, fél diószemekkel díszítem. A hűtőben legalább két órát pihentetem, hogy az ízek összeérjenek.

Tanácsok:
A hozzávalók a készítendő mennyiség függvényében tetszés szerint állíthatóak össze.
Nagyon finom.

________________________________________________________________________________________

Paradicsomsaláta recept

Hozzávalók:
70 dkg paradicsom
1 kisebb vöröshagyma
fél csokor petrezselyem
3 dl víz
2 csapott evőkanál porcukor
1 evőkanál 10%-os csemege ételecet
fél mokkáskanál só

Elkészítés:
A paradicsomokat megmossuk, lecsöpögtetjük, majd zöld szárukat kiskéssel kivágjuk. Ezután a szemeket kb. 3 mm vastagon fölszeleteljük.
A megtisztított vöröshagymát és a megmosott, lecsöpögtetett petrezselymet finomra vágjuk.
A hideg vízben a porcukrot, az ecetet meg a sót addig kevergetjük, amíg teljesen föloldódnak benne.
A hagymát meg a petrezselymet hozzáadjuk, majd beleforgatjuk a paradicsomot is.
A hagymát meg

Tanácsok:
A salátalevet ecet helyett 2 evőkanálnyi citromlével is ízesíthetjük, így íze kellemesebb lesz.

Egy adag: 102 kcal

Elkészítési idő: 20 perc

__________________________________________________________________________________________







Szavazás

Teccnek az edigi receptek?
Nemtecnek és nefáradj vele nemérnek semit.
Tecnek csak még kevés.
NEM.
IGEN.
IGEN. Nagyon tecnek köszike.
Asztali nézet